Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.
Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.
Opdateret 2011.01.20 23:13 +0100 |
Not available in English
Det er jo med stor tilfredshed at jeg i Berlingske Tidende i går (Magasin forsiden) kunne læse hvorledes Søren Kassebeer i anledning af Encyklopædiens netop udgivne supplementsbind (snare opdateringsbind) skærer ind til problemerne i Encyklopædiens trykte udgivelse. Jeg har jo i tidligere artikler gjort opmærksom på min opfattelse omkring Encyklopædiens værdi i den trykte form.
Jeg har lavet en release liste for pc-spil i 2003 som jeg forventer bliver spændende.
Tja, så er julen igen ved at være over os. Som tiden dog flyver. Ud over alt julehalløjet er det også et godt tidspunkt at benytte sine fridage til at tænke lidt på fremtiden. Det kunne være en rejse eller måske færdiggørelsen af et større projekt. Jeg benytter som oftest tiden til at kigge lidt på nettet omkring mulige rejsemål i sommerferien. Jeg har i en årrække drømt om at komme på vandretur i én af de Amerikanske nationalparker, f.eks. Yosemite, Zion eller Grand Canyon. Allerhelst søger jeg en 2-3 ugers grupperejse med dansk guide og/eller med danske rejsedeltagere. For min skyld må det godt være en lidt primitiv rejseform med overnatning i telte, hytter eller lign. Desværre har jeg ikke rigtigt fundet nogle danske rejsebureauer der arrangere sådanne rejser. Du skulle vel ikke ha' nogle idéer?
I øvrigt ønsker jeg alle en god jul og et godt nytår.
I en nær fremtid. Microsoft er udkonkurreret af firmaet Optrix Industries, som laver optiske computere. Alting - selv Internettet - går med lysets hastighed. Optrix lancerer deres nyeste lys-skærm Lucifer og præsentationen holdes af Miss Amber Grant, operativ chef hos Optrix. Under præsentationen falder Amber om på scenen, efter et kraftig anfald af hovedpine. Bradley Soeames, hendes mentor og direktør for Optrix er tilstede ved præsentationen, virker ikke synderligt overrasket over Ambers anfald. Han får hende indlagt på en klinik som han selv er med til at give penge til. Soames håber på at klinikkens unge forsker Miles Flemming, opfinderen af NeuroOversætteren der kan oversætte de elektriske signaler i hjernen, kan hjælpe Amber med at finde årsagen til hendes anfald. Men da Flemmings egen bror gennem NeuroOversætteren kontakter ham efter at havde været erklæret død i mere en 6 minutter, undrer han sig over om at har misforstået alting.
Hans søgen efter sandheden og den pludselige forsvinden af Amber fra klinikken afdækker en skrækindjagende plan om at udfører det mest ambitiøse eksperiment som verden endnu har set - at bevise uden tvivl at der findes liv efter døden. Mens verdenen venter den endelige dom, konfronteres Flemming med sine værste anelser og må redde sin egen og menneskehedens sjæl.
Sådan starter denne velkonstruerede thriller og tredje roman fra Michael Cordy (se også nyhed fra 2001.10.18). Som altid når Cordy skriver er handlingen en kombination af teknologi, religion og spænding. Specielt konflikten mellem teknologi og religion er et emne som er velkendt hos Cordy, f.eks. fra hans første bog The Miracle Strain (Jesus Genet). Dette gør ikke hans bøger mindre attråværdige at læse - tværtimod det får én til at tænke; hvad nu hvis?
Hvad der også gør Cordy's bøger interessante er hans beskrivelser af det teknologi niveau i bøgerne altid er meget realistiske og troværdige - som om at de ting han beskriver allerede er opfundet og til stede. Dette er f.eks. også noget man kendetegner som forfattere som Michael Crichton.
Jeg synes bogen er bedst i den første halvdel - der hvor der er mest usikkerhed omkring hvad der sker og hvor man endnu ikke rigtig kan gætte sig til hvad der vil ske. Sidste halvdel udvikler sig vel nærmest til en traditionel thriller - noget a la Alistair MacLean. Dette er dog ikke noget som får en til at stoppe at læse videre. Bogen kan varmt anbefales specielt hvis du kan lide
Jeg har re-designet min forside og genintroduceret det orange farve layout fra dengang jeg startede min hjemmeside.
Som du måske kan regne ud så er designet kraftigt inspireret af den ny avis DAGEN som udkommer den 22. oktober 2002. Jeg håber du vil kunne lide det nye design, der gerne skulle inspirer dig og gøre det endnu nemmere at finde ud hvad der ligger på min hjemmeside. Sjovt nok har DAGEN valgt en orange farve til titlen på deres nyligt udkomne prøveavis. Jeg havde helt tilbage fra starten af min hjemmeside i slutningen af 1999 gjort brug af den orange farve dog på en mørk baggrund (se historisk tilbageblik). I dag fremstår den orange farve som progressiv, moderne og fremsynet og bliver derfor flittigt brugt i diverse designs og reklame sammenhænge, f.eks. er der jo et stort mobil teleselskab der også bruger den farve. Derfor er det for mig naturligt at genintroducere den orange farve på min hjemmeside.
Indholdsmæssigt er der ikke sket de store ændringer, dog har jeg besluttet at flytte udvalgte nyheder og emner frem her til forsiden så de får størst muligt reklame.
I øvrigt ønsker jeg DAGEN held og lykke. Jeg har kun fået et godt indtryk af avisen.
Jeg har været på forretningsrejse i London og benyttede lejligheden til at se den imponerende 7-etagers legetøjsbutik Hamley's på Regent Street. Jeg købte tilmed en ny puzzle til min samling.
Jeg har publiceret mit læserbrev til M/S Berlingske.
Takket være cascading style sheets (CSS) så har det været nemt for mig at få lagt et nyt farve layout ind på min hjemmeside. Den brunlige farve skulle passe bedre ind i det efterår som vi nu går ind i.
Ja hvad er det nu lige det er? Fremmedordbogen siger "... af græsk ok'symoron, af ok'sys med betydningen skapsinding og mõ'ros med betydningen dum. En stilistisk figur bestående af to modstridende begreber f.eks. talende tavshed."
Nå, men jeg har fundet en række - godt nok engelske - oxymoroner og en link til en gigant samling som jeg har tilføjet til min bagside.
I øvrigt har jeg også opdateret min side med katakreser. Der er komme en del mærkværdige udtryk til som jeg har fundet på nettet.
Jeg har tilføjet endnu en ny artikel under mine produktioner. Denne gang om at lave sortering i en fane blads kontrol (eng. tab control) ved hjælp af træk og slip (eng. drag and drop).
Jeg har skrevet en ny artikel om hvordan man i Microsoft FrontPage integerer validering af sine web sider. Det er en opfølgning af min tidligere artikel omkring HTML Tidy integration.
Jeg har lavet en række opdateringer på min "bagside" og bla. tilføjet en samling af de efterhånden klassiske paradoksale spørgsmål. Håber du vil more dig.
Som du måske har bemærket så har jeg sat et fotografi på forsiden. Det er sat ind på opfordring og vil være der i den nærmeste periode. Fotoet er taget hjemme i min lejlighed med mit digital kamera og derefter efterbehandlet - blandt andet gråtonet - i Adobe Photoshop.
Der er nu også mulige af foretage søgninger i min hjemmeside - takket være for Google's cache.
I lighed med sidste år så har jeg fået lavet en stemmeseddel til det kommende melodi grand prix den 25. maj i Estland. Der er efterhånden tradition for at jeg skal lave stemmeseddelen til familiens arrangement. So here it comes...
Jeg har skrevet en ny artikel om hvordan man integrerer HTML Tidy sammen med Microsoft FrontPage, således at man kan producere mere korrekt HTML/XHTML kode.
Ja, så er skiferien i Avoriaz i Frankrig overstået og alt er gået vel. Det har været en heftig omgang - ikke bare på pisterne men også på afterski. Læs mere... og se flere fotos fra turen.
Jeg har desuden opdateret siden fra min skiferie i Gålå i 1999 med en ny artikel fra Berlingske Tidende.
Bagsiden med forhåbningsvise morsomme indslag er blevet opdateret med nogle nye "elementer" at grine af.
Så har jeg også langt om længe fået de fleste af mine puzzles lagt ind på min puzzle side.