Hej, jeg er Michael Suodenjoki - en software ingeniør bosat i Kgs. Lyngby nord for København. Dette er min personlige hjemmeside med blog, fotografier, artikler, interesser mm.

Om Hjemmesiden (www.suodenjoki.dk)

Opdateret 2011.09.11 15:03 +0200

View in English

Jeg har siden 1998 haft min egen hjemmeside, som gradvis er blevet udbygget både med hensyn til indhold og layout. Hjemmesiden har gennemsnitlig 1000 unikke besøgende hver dag.

Hvis du ikke allerede har bemærket det så er denne hjemmeside fri for eksplicitte reklamer. Udover for mig selv, naturligvis, ydmyg som jeg er ;-) Og den skulle gerne vedblive med at være reklamefri.

Hjemmeside værktøjer

Siderne er vedligeholdt ved hjælp af Microsoft Expresson Web (før april 2007 kendt som Microsoft Frontpage) med tilhørende kodning i XHTML og ved brug af CSS. Udover dette er der også sider der gøre brug af XML, XSLT og Javascript. Siden 2004 har jeg tillige gjort brug af dynamiske skabeloner (dynamic web templates .dwt filer) som gør det nemt at rette i mange sider på én gang. Fotografier og billeder i øvrigt bliver typisk redigeret i Adobe Lightroom eller Adobe Photoshop.

Til programming af specialfunktionalitet bruger jeg naturligvis Javascript og ikke mindst jQuery.

Hosting

Siderne er hostet hos www.enavn.dk som er et professionelt hostingfirma der mig bekendt har en oppetid nær de 100%. Jeg mindes kun nu ganske få gange hvor jeg ikke har kunnet få forbindelse til hjemmesiden. Jeg bruger kun meget minimalt egentlig server teknikker såsom ASP eller PHP, men det hænder da. Det er ikke fordi jeg ikke kan tingene, jeg bryder mig bare ikke særlig meget om at låse mig fast på en server. Det betyder også at jeg overhovedet ikke er interesseret i nogen som helst form for database teknologi som er server baseret.

Design

Herunder kan du se udviklingen med hensyn til design:

Hjemmesiden som den så ud i september 2011. Hjemmesiden som den så ud i december 2010. Hjemmesiden som den så ud i april 2007. Hjemmesiden som den så ud i januar 2004. Hjemmesiden som den så ud i oktober 2002. Hjemmesiden som den så ud i maj 2002. Hjemmesiden som den så ud i januar 2002. Hjemmesiden som den så ud i 1999.

Foto præsentation

Jeg bruger lidt forskellige teknikker til præsentation af mine fotografier. Jeg bruger den gratis SimpleViewer som kan genere et meget professionelt slideshow galleri til mine billeder. Til mere enkeltstående præsentationer af fotografier og billeder bruger jeg Slimbox.

Søgning

Til indeksering og søgning på hjemmesiden benytter jeg Google Custom Search.